Panenská ulica bude v sobotu opäť patriť Dobrému trhu

21.03.2013 Bratislava

Bratislava 21. marca (TASR) - Panenská ulica v Bratislave bude opäť jeden deň patriť ľuďom, a nie autám. V sobotu 23. marca sa na nej totiž uskutoční ďalší Dobrý trh. Na návštevníkov od 10.00 do 17.00 h už tradične čaká multikultúrny program, cudzokrajné špeciality, originálne dizajnérske výrobky či starožitnosti.

Prvý Dobrý trh v tomto roku bude patriť orientálnej Indii. "Záhrada evanjelického kostola sa premení na indickú záhradu, v ktorej nájdete stánky s indickými kulinárskymi špecialitami. Budete môcť navštíviť ajurvédskeho doktora, zúčastniť sa workshopu jogy či indických tancov, alebo si vybrať spomedzi zaujímavého etno oblečenia a starožitností," opísal staromestský hovorca Tomáš Halán.

Novinkou Dobrého trhu bude aj Slow Food zóna, ktorá prinesie lokálne potraviny zamerané na blížiacu sa Veľkú noc. A program je pripravený aj pre tých najmenších. V zadnej záhrade si deti budú môcť pozrieť divadlo či zúčastniť sa workshopu "obrovských bublín". Vo dvore Základnej umeleckej školy Miloša Ruppeldta sa aj tentoraz uskutoční susedská hudobná burza. "Jedinečnú atmosféru Dobrého trhu doplní vystúpenie Beneho & Rolanda Kánika a Majstrov gramofónu Dovi a Dopo," podotkol hovorca.

Dobrý trh na Panenskej ulici organizuje mestská časť Bratislava - Staré Mesto v spolupráci s občianskym združením PUNKT. Záštitu nad ním prevzala starostka Tatiana Rosová. Tá bude na Dobrom trhu aj úradovať. Vypočuje si názory či podnety všetkých obyvateľov, ktorí sa s ňou chcú stretnúť, dodal Halán.
 

Vyberte región